Доставка в България Доставка в България
Доставяме до всяка точка на страната.
Доставка до Европа Доставка до Европа
Бързо и лесно до всяка точка на ЕС.
Търговия на Едро и Дребно Търговия на Едро и Дребно
Работим с над 300 магазини, хотели и ресторанти.
Кленов сироп и кленови продукти
Кленов сироп - 250 мл
Кленов
сироп
250 мл.
Кленов сироп - 375 мл
Кленов
сироп
375 мл.
Кленов сироп - 500 мл.
Кленов
сироп
500 мл.
Кленов сироп - 1 литър
Кленов
сироп
1 литър
Кленов сироп - 2 литра
Кленов
сироп
2 литра
Кленов сироп - 5 литра
Кленов
сироп
5 литра
Кленов сироп - 25 литра
Кленов
сироп
25 литра
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Пакет кленов сироп и сода (без алуминий)
Пакет
кленов сироп и сода




Пет причини, които ще ни накарат да използваме кленов сироп

Пет причини, които ще ни накарат да използваме кленов сироп

Има редица специализирани изследвания, които доказват, че оригиналният канадски кленов сироп има много на брой противовъзпалителни антиоксидантни съединения, които помагат за предотвратяване на различни хронични и възпалителни заболявания, пише здравословният портал "Здравница".

1. Избирайте го чист
Можете да се доверите на истинския кленов сироп, който може да подобри имунната система, състоянието на кожата, а също да успокои корема и червата при стомашни проблеми.

Много сиропи за палачинки се правят с преработени захари като напр. царевичния сироп, вместо с истинския кленов сироп. Търсете сироп без рафинирани захари и най-важното на етикета на бутилката да пише чист кленов сироп, съветват диетолози от Далас, САЩ, цитирани от health.com.

2. Предпазва от болести
Ако си цръквате кленов сироп върху мюсли и други зърнени продукти, то той може да помогне да се предпазите от възпалителни болести като рак, остеопороза и Алцхаймер, сочи проучване в университета в Роуд Айлънд, САЩ. Сладкото изкушение е „бъкано” с полифеноли (съединения от растителен произход, които действат като антиоксиданти). Прибавете няколко боровинки към мюслито, за да усилите антиоксидантните свойства на закуската си.

3. Средство за подмладяване
Антиоксидантите в кленовия сироп също така са природни анти-ейджинг агенти. Сиропът действа върху кожата като всеки антиоксидантен крем за локално нанасяне като поправя щетите, нанесени от свободните радикали и влиянията на околната среда, обяснява Джун Якобс, шеф на спа-център.

Домашна рецепта как да се избавите от фините бръчки:
Смесете 1 суп.л. топло мляко и 1 суп.л. кленов сироп. Прибавете 3 суп.л. фино настърган овес и разбъркайте пак. Нанесете нежно върху лицето, правейки леки масажиращи движения. Оставете маската да стои 20 мин., изплакнете и след това нанесете хидратиращ крем.

4. При подувания на стомаха
Следващият път когато правите печени сладки заместете захарта с кленов сироп. Така намалявате вероятността да получите лощо храносмилане, газове и подуване на стомаха в сравнение с рафинираните подсладители. Специфичният му вкус се комбинира идеално с масленки и с бисквитки за кафе. Как да го използвате в рецептата?

Просто замествате захарта със същото количество кленов сироп и намалявате количеството течност, която е дадена с около ½ чашка.

5. Спира настинката
Кленовият сироп съдържа хранителни вещества като цинк и манган, които могат да помогнат да отблъснете болестта, сочи поредно проучване. Цинкът поддържа висок броят на белите кръвни телца, което е жизнено важно за повишаване на имунната система, посочва натуропатът д-р Майкъл Мъри, съавтор на „Енциклопедия на лечебните храни”. Манганът пък предпазва кръвните клетки от възпаление, с две думи казано: повече няма вече да подсмърчате.


Източник: Zdravnitza.com






 


Нашите партньори:
ЗдравницаИна-Фарма ООД