Доставка в България Доставка в България
Доставяме до всяка точка на страната.
Доставка до Европа Доставка до Европа
Бързо и лесно до всяка точка на ЕС.
Търговия на Едро и Дребно Търговия на Едро и Дребно
Работим с над 300 магазини, хотели и ресторанти.
Кленов сироп и кленови продукти
Кленов сироп - 250 мл
Кленов
сироп
250 мл.
Кленов сироп - 375 мл
Кленов
сироп
375 мл.
Кленов сироп - 500 мл.
Кленов
сироп
500 мл.
Кленов сироп - 1 литър
Кленов
сироп
1 литър
Кленов сироп - 2 литра
Кленов
сироп
2 литра
Кленов сироп - 5 литра
Кленов
сироп
5 литра
Кленов сироп - 25 литра
Кленов
сироп
25 литра
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Пакет кленов сироп и сода (без алуминий)
Пакет
кленов сироп и сода




Хранителност и съхранение на кленовия сироп

Диета с кленов сироп за бързо отлабване! Кленовият сироп има 50 кал (с. л.), колкото и бялата тръстикова захар, но съдържа също така и значителни количества калий - 35 мг (с. л.), калций 21 мг (с. л.), малки количества желязо и фосфор, и незначителни количества витамин В. Съдържанието на натрий е ниско - 2 мг (с. л.)

Съществуват много имитации на кленов сироп, но оригиналният канадски кленов сироп се отличава със своите качества. По дефиниция кленовия сироп е направен при изпаряване на кленовата смола и съдържа не повече от 33 до 35 процента вода. Имитациите на кленов сироп обикновено се продават като сироп за палачинки и би трябвало да бъдат етикетирани като такива. Приготвят се от царевичен сироп с 2 или 3 процента от чист кленов сироп. Чистият кленов сироп е три пъти по-сладък от захарта, а кленовата захар е два пъти по-сладка.


Съхранение на кленовия сироп
Неотворени опаковки с кленов сироп трябва да се съхраняват на хладно и сухо място. Оригиналният канадски кленов сирп може да се съхранява неограничено време във фризер. При неправилно съхраняване кленовият сироп може да се получи вредни мухлясали токсини. Затова е особено важно да се купува сироп от проверен вносител.

След като се отвори, кленовият сироп трябва да се държи в хладилник. Ако, след продължително съхранение се е образувала коричка подобна на желе на повърхността, оригиналното качество може да се възстанови. Отстранете коричката, загрейте сиропа до кипване, оберете каймака на горещия сироп и пресипете в чист съд. Сиропът трябва да се приведе до стайна температура преди сервиране. Микровълновата фурна е добро средство за затопляне на кленовия сироп. С нея една висока чаша сироп се нагрява за около 30-60 секунди, в зависимост от това колко е студен сиропа и колко мощна е фурната.





 


Нашите партньори:
ЗдравницаИна-Фарма ООД