Доставка в България Доставка в България
Доставяме до всяка точка на страната.
Доставка до Европа Доставка до Европа
Бързо и лесно до всяка точка на ЕС.
Търговия на Едро и Дребно Търговия на Едро и Дребно
Работим с над 300 магазини, хотели и ресторанти.
Кленов сироп и кленови продукти
Кленов сироп - 250 мл
Кленов
сироп
250 мл.
Кленов сироп - 375 мл
Кленов
сироп
375 мл.
Кленов сироп - 500 мл.
Кленов
сироп
500 мл.
Кленов сироп - 1 литър
Кленов
сироп
1 литър
Кленов сироп - 2 литра
Кленов
сироп
2 литра
Кленов сироп - 5 литра
Кленов
сироп
5 литра
Кленов сироп - 25 литра
Кленов
сироп
25 литра
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (плод)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Кленов сироп с черен бъз (цвят)
Пакет кленов сироп и сода (без алуминий)
Пакет
кленов сироп и сода




Проф. Донка Байкова - С какво кленовият сироп е полезен за здравето?

Проф. Донка Байкова - С какво кленовият сироп е полезен за здравето?

Известният диетолог проф. Донка Байкова в специално интервю за интернет портала Здравница, свързано с оригиналния кленов сироп и полезните му свойства за здравето.


 - Какво не знаем за кленовия сироп?

 - Продуктът съдържа органични киселини, което е малко известен факт.  Органични киселини са лимоновата, янтарна, ябълчна, които не се намират само съответно в лимони, ябълки и т.н, а са субстанции, които се търсят за намаляване на теглото,  тъй като влизат като субстрати в процеса на енергийната обмяна. Това е известно като цикъл на Кребс или цикъл на лимонената киселина, който се извършва в организма като метаболизъм на храните.

Да разгледаме някои компоненти поотделно. Например калия - той има диуретично действие,  активизира  сърдечния мускул. Продуктът съдържа и калций, който е много важен минерал не само за костната система, но  понижава кръвното, укрепва зъбната тъкан, играе важна роля за централната нервна система.

Така продуктът все повече започва да се цени, защото се установява, че наистина има активизиращо действие върху целия енергиен обмен, превръщайки мастните субстрати в енергия. Какво ли не правим да се превърнат мастните киселини  в енергия на двигателната активност през деня.

Оригиналният кленовият сироп  е богат и на желязо, който ни прави по-бодри, по-свежи, влияе на клетъчното хранене, важен е за менструалния цикъл. Има и магнезий – срещу мускулни крампи (мускулно схващане), влияе на работата на мускулите, за енергия. Чрез сиропа си набавяме още манган, дори цинк, който обикновено е включен в състава на месото, а тук се съдържа в растителния продукт. Има  много витамини от групата B comlex, които повлияват благоприятно на цялата обмяна на веществата, вкл. на мастната обмяна и на мозъчната дейност.

 - С какво истинският канадски кленов сироп е полезен за здравето?

 - Знаем много неща за този продукт и неговия състав. Богат е много на минерали, които са жизненоважни за биотонуса на човека,  активизира  обменните процеси. Съдържа  витамини от група B , включително и витамин А - който има отношение към зрението, растежа и изграждане на здрав епител. С този витаминно-минерален комплекс в комбинация с естествени  захари, той  става  концентриран  полезен продукт. За неговото производство се използва  загряване на естествените смоли на дърветата и то в определен период на годината, около 2-2.5 месеца напролет.  От около 60 литра първична течна субстанция се получава 1 литър дестилат. И затова истинският, качествен продукт е сравнително скъп за българския пазар.   

 - Включват го в различни диети за бързо отслабване …

- Популярността му започва не като продукт  за отслабване, а като средство за детоксикация. Защото всичките витамини и минерали, които съдържа активизират  обменните процеси и засилват обмяната на веществата.  Ето защо е много подходящ за отслабване.  

- Как да изберем кои вид да си купим- чист кленов сироп, или с добавка от жен-шен, ягода, боровинка…

- Не очаквайте аз да посоча кой вариант да изберете. Ще кажа, качественият продукт, от реномиран производител,  кленовият сироп се предлага на категории - light, medium,dark. 

Ако имаме проблеми с отделителната система, то ще посегнем към кленов сироп с боровинка.

Ако изберем с ягода, то ще искаме дори да го използваме и като афродизиак, защото  активизира и хормоните на щастието (ендорфини).

Що се отнася до добавеният жен-шен, то той е най-добрият стимулатор на мозъчна дейност. Ето защо в днешно време, на храните, които забавят процесите на стареене и подпомагат работата на мозъка се обръща толкова голямо значение. Той влияе на паметта, на умствената дейност, затова се обръща се обръща внимание на всички биологично активни субстанции и на храните, които стимулират мозъчната дейност и могат да забавят стареенето.

 - Съгласна ли сте, че освен за пиене, става и за външна употреба - различни разкрасителни процедури , маски за лице и тяло?

- Това се подразбира, тъй като продуктът съдържа витамин А, който подобрява кожата на лицето и на тялото.

- Кленовият сироп е заместител на захарта- като добавка в кафето, чая, сладкишите…

- Да, защото съдържа естествени захари, които са лесно усвоими. Препоръчвам го , не само като подсладител, но и за дузина кулинарни приготовления – той е много изтънчена  добавка като  глазура- глазираме месото, хапките, сладкишите…

- За диабетици при това положение подходящ ли е?


- Не бих казала, че е подходящ, тъй като съдържа захароза и фруктоза. Когато човек страда от диабет тип 2 не бих го съветвала да натоварва панкреаса и задстомашната си жлеза. Същото е както с меда…

- Има ли сезон в който е препоръчително да се взема по-често?

- Най-подходящ  е за сезона на пролетната умора, а най-много го препоръчвам на  всички, които страдат от хронична умора. Докато при пролетната умора сутрин се събуждаме свежи, а вечер сме грохнали,  при хроничната умора отваряме очи уморени, и лягаме уморени. От 1990 г. хроничната умора се счита за болестно състояние . 

Добре е да вземаме кленовия сироп на гладно, но по-важното е да се взема периодично- напр. вместо 3 дни да бъдем на лунна диета, да бъдем на кленов сироп- да ни освежи, да ни помогне на изхвърлим токсините, да подобри метаболизма. Добре е да се знае, че кленовият сироп съдържа 264 калория в 100 гр.







 


Нашите партньори:
ЗдравницаИна-Фарма ООД